Jak powstaje nasza pizza
Pizza Pany to miejsce, gdzie nieformalny klimat i jakość produktu idą ze sobą w parze. Mamy świetny produkt, z którego jesteśmy dumni i ekipę, która jest tego świadoma.
Nasz lokal czerpie z bogactwa i różnorodności wciąż zmieniającego się Nadodrza, będąc jednocześnie mini platformą promieniującą energią na najbliższą okolicę.
Tolerancja, luz, dobra atmosfera i bezkompromisowa jakość naszej pizzy to najważniejsze dla nas wartości.
Najwyższej jakości
Nasze ciasto wypiekamy z najlepszej jakości włoskiej mąki do pizzy, stosujemy najwyższej jakości składniki - świeże i dojrzałe warzywa, naturalne przyprawy, bez ściemy.
Na życzenie każdą pizzę wypieczemy z serem wegańskim.
Kulkowanie
Na początku była kulka… Oderwana z wyrośniętej góry ciasta, skrzętnie zważona i zrolowana. W takiej formie trafia do kuwety i wraz z setkami podobnych sobie leżakuje w chłodni ok 24h
Rozkręcanie i formowanie
A to kulka po liftingu. Delikatnie masowana, kilkukrotnie podrzucona i napowietrzona, trafia na blat i przybiera kształt placka.
S.O.S
Placek i sos - z włoskich pomidorów, ze szczyptą soli, pieprzu i bazylii - daje nam podstawę do każdej, no prawie każdej pizzy.
Budowanie bazy
Młode i świeże liście szpinaku skąpane w bazyliowym pesto. ROBI SIĘ CIEKAWIE.
Do akcji wkracza mozzarella i reszta
Kulka delikatnej mozzarelli, pomidorki koktajlowe, czas podkręcić temperaturę.
Wypiekanie
Oto nasza bohaterka po krótkiej wizycie w piecu rozgrzanym do temp. ok. 350 stopni. Wyrośnięte ranty i chlebowa struktura ciasta to znaki rozpoznawcze włoskiej pizzy w wydaniu klasycznym.
Wykończeniówka
Śmietankowy ser kozi, czerwona cebula i jeszcze trochę pomidorów...
Podano do stołu
Di capra z pomidorkami koktajlowymi w pełnej krasie
Enjoy!
Jedna z bardziej wytwornych propozycji w naszej karcie. Jedna z bardziej wytwornych propozycji w naszej karcie. Kolorowa i wytrawna, dobrze prezentuje się na zdjęciach nawet przy dużym zbliżeniu :)
Podzielona na 6 kawałków ląduje na stole i czeka na swe przeznaczenie. Smacznego!